Klassisk dressur – uten snarveier!

Dressur Portugal

Da jeg lette etter et reisemål med dressur på programmet var jeg ute etter et sted med høyt nivå, men uten snarveier. Det fant jeg hos Pamela, som driver ridesenteret tilknyttet det herlige boutique hotellet, Naturarte i Portugal

Dere som har fulgt meg en stund kjenner kanskje til min historie med hest, og hvordan jeg opplevde å komme tilbake til hestelivet i voksen alder. Noen vil kanskje mene jeg er overdrevent kritisk, men det hender jeg virkelig lurer på hva vi holder på med i ridesporten. Jeg har vært vitne til utallige ridetimer hvor elevene lærer å ta kontroll over hesten, og da trenger man sporer, pisk, stram nesereim så hesten ikke kan gape, og av og til en strikk for holde hodet nede. Hvis hesten protesterer må man bare være tøffere. Det er en kamp man må vinne, ellers lærer hesten at den er sjefen. Hesten må jobbe!

Høres det kjent ut? Det er kanskje ikke alltid like dramatisk, men de grunnleggende holdningene ligger der fortsatt – akkurat slik som da jeg tok mine første ridetimer for mange år siden.

På leting etter det rette stedet

Jeg personlig synes hestesporten er moden for endring i en mer hestevennlig retning, og jeg tror den er på vei dit litt etter litt med nye, gode forbilder i bresjen.

Da jeg så skulle ut og finne et ridesenter i Portugal var det med dette i tankene. Jeg visste godt hva jeg ikke ville ha. Jeg var ute etter noen som kunne lære bort den lette måten å ri på – med usynlige hjelpere og hester som liker «jobben» sin. Noen som lar hester være hester med masse fri bevegelse og sosialisering, og som tar den gamle ridekunsten på alvor – uten snarveier.

At Naturarte var det rette stedet  fikk vi bekreftet da vi selv tok en tur ned og undertegnede prøvde en ridetime på hennes flotte Lusitano hingst, Xhampanhe.
Les mer om vårt besøk her: Naturarte Boutique Hotel – reiseanmeldelse

Det er heller ingen ulempe at Naturarte Boutique Hotel er et utrolig sjarmerende og delikat lite hotell med god mat og herlig betjening. Her blir man tatt godt vare på som gjest!

Pamela har tidligere skrevet et gjesteinnlegg på våre hjemmesider hvor hun forklarer litt om sin bakgrunn og filosofi rundt trening av hester: Discovering the secrets of real equitation

På Naturarte tar de varmt imot ryttere på alle nivåer, så her behøver man absolutt ikke være noen veldig erfaren rytter for å delta.

Vi kan gjerne også skreddersy et opphold etter ønske, så ta kontakt for tilbud.

 

Elisabeth

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.