Jeg reiser alene. Jeg prøver å pakke smart. Hvor mye får man plass til i en saltaske egentlig? Kjenner litt på nervene. Men beroliger meg selv med at jeg skal på tur med hestefolk. Og en hesteflokk.

Langt opp på fjellet skal vi. En hel helg. Kjører avgårde til Bø og Lifjell Turridning. Får på meg ridestøvlene og går ut og møter turfølget mitt. Nervene forsvinner. Bra folk, fint vær, nydelig natur og positive, stødige hester.

Møter min hest for helgen. Seidur. ❤️ Etter min mening verdens søteste Islandshest. Ikke så mye har forandret seg fra tiden med rideleir som liten. Man faller like pladask som når man var 10 år. Det viser seg raskt at jeg har fått tildelt flokkens Emil i Lønneberget. Det tar litt tid før jeg forstår hvorfor vannflasken min hele tiden triller av gårde. Noen (Seidur) tryller den bort igjen og igjen. Lokket på putekassa med utstyr får også gjennomgå. Etterhvert har vi alle fått pakket om i saltasker og kommet oss på hestene våre.

Turen går først forbi hyttetomter, så høyere og høyere opp. Terrenget er til tider krevende, men guidene våre er rutinerte og kjenner området godt. Seidur går på som en liten helt. Enkelte steder må vi gå av og leie og jeg angrer sårt på valg av ridestøvler… Høye, fancy greier med snøring er ikke mye tess i våt mose. Rookie mistake! 🙈

Rideferie Lifjell

Vi stopper innimellom og jeg knipser selfie etter selfie med min trofaste ganger. Han smiler velvillig til kameraet. Er det rart jeg digger han?!? Det blir også noen bilder av utsikten.

Vi klatrer oss videre oppover og etter noen timer kommer vi frem til Stulen hvor vi skal bo i helgen. Over all forventning! Hestene får stå sammen i flokk her. De koser seg med grønt gress og tar seg en pust i bakken. Her får vi servert mat og vi sitter ute og spiser mens de lokale hestene tusler rundt og sjekker om vi kanskje har noen godbiter. Vi får faktisk kjøpt både sjokolade, brus og kaffe her.

Noen plasser her har mobildekning! Altså, blant annet her..:

Vi innlosjerer oss på rommene våre hvor i alle fall jeg sover veldig godt etter en aktivt dag i fjellufta. På morgenen får vi servert nybakte rundstykker! Storkoser meg her oppe! Innimellom brytes stillheten av at kuene lokkes på. Noen i følget blir med på en ekspedisjon for å hente inn kuene som har blitt selektivt døve.

Dag to drar noen av oss ut på tur igjen. Litt ruskevær, men håndterbart. De som er slitne etter gårsdagen blir igjen og lader batteriene. Vi kommer oss opp på Øysteinnatten (1174 m.o.h) Det blåser friskt og tåken får det hele til å føles trolsk! Etterhvert tusler vi ned igjen til de andre og koser oss med kaffe, sjokolade og monopol.

Hollane seter

Dagen etter har det klarnet opp og vi pakker igjen saltaskene våre etter nok en herlig frokost. Det er på tide å dra hjem. Det har vært en fantastisk tur! Aller helst vil jeg ha med meg Seidur hjem i jakkelomma. Jeg føler meg igjen som 10 år på rideleir. Neste gang jeg kommer hit vil jeg spørre: «Kan jeg få Seidur…?»

Takk for turen! ❤️

Ønsker du å bli med på tilsvarende tur?
Vi har fortsatt noen ledige plasser 15-17 juli 2022:
Rideweekend på Lifjell 15.-17. juli