Fra hobbyblogg til business

Jeg har tenkt på det lenge, og nå skal jeg hoppe i det! Jeg har bestemt meg for å gå for gründerdrømmen.

For ikke så lenge siden så Rideferier AS dagens lys, og planleggingen er godt i gang. Dette blir den første norske reisearrangøren spesialisert på rideferier! I dag fungerer rideferier.no kun som en privat nettside med blogginnlegg og beskrivelser av reisemål, men nå skal det altså bli en salgskanal for rideferier.

Min lange erfaring som reisekonsulent og de siste 5 årene hvor jeg har jobbet som regnskapsfører – både i en gründerbedrift og i et stort internasjonalt konsern er en god miks å ta med seg. Slenger man en liten porsjon med 40-års krise oppå dette i tillegg til en lidenskapelig interesse for hest og et brennende ønske om å skape noe eget, skulle alt ligge til rette for å gi dette et realt forsøk.

Jeg skal ikke gå helt bananas, så jeg kommer til å gjøre dette ved siden av annen jobb. Det ligger en langsiktig plan bak, og det er utrolig viktig for meg å bruke god tid på å velge ut de rette samarbeidspartnerne. Fokuset kommer fortsatt til å være på de stedene som utmerker seg med godt hestehold og gode verdier – de som har det lille ekstra.

Start up

Jeg har jo aldri startet bedrift før, så her er det mye som skal på plass. Akkurat det å opprette et selskap er overraskende enkelt, men så kommer alt det andre. Skal man etablere seg som reisearrangør i Norge må man forholde seg til den store, skumle pakkereiseloven. Denne loven er først og fremst en trygghet for de reisende og sikrer deres rettigheter. I denne loven ligger også et krav til reisearrangøren om å stille garanti for kundenes forskuddsbetalinger til enhver tid gjennom Reisegarantifondet. Har man ikke dette på plass så har man ikke lov til å markedsføre pakkereiser, så enkelt er det. For å få veiledning rundt dette og ha en støttespiller i juridiske saker generelt, har jeg opprettet et medlemskap i Virke. Her har jeg fått rask og god hjelp så langt!

 

Start up

En bedrift må jo også føre regnskap, og man trenger et godt regnskapssystem. Her falt valget på Fiken som har utviklet et imponerende konsept for å gjøre regnskap til noe alle og enhver skal kunne gjøre selv. Det er utrolig enkelt og brukervennlig, samtidig som de er langt fremme teknologisk. Jeg er veldig fornøyd med dette så langt!

I Buskerud hvor jeg holder til, har vi også en veldig nyttig ressurs for gründere; Etablererveiledningen i Drammen. Her får man god veiledning underveis i prosessen med å etablere bedrift, og man kommer også i kontakt med andre gründere man kan spille ball med. Veldig nyttig!

Solide og støttende leverandører

Så er det selvfølgelig de flotte leverandørene jeg har inngått avtaler med så langt. Det er jo de som er essensen i det hele, og de heier meg frem og støtter meg; Linden Tree Retreat, Sundance Ranch, Naturarte Boutique Hotel, Cortijo Los Lobos, Il Cornacchino.

Jeg er på utkikk etter flere leverandører, så kom gjerne med tips hvis dere vet om noen som bør være med i utvalget.

Nettsiden vil oppdateres etter hvert, og lanseringsdato skal settes om ikke så lenge.

Så, jeg er ikke helt i mål enda, men fy søren som jeg skal nyte prosessen underveis.  Det føles rett og slett helt fantastisk å ha tatt valget. Hvorfor skulle ikke jeg klare det når så mange andre gjør det?

 

Jeg har en generell innstilling til livet – et motto som stadig dukker opp i bakhodet;

«Jeg vet det kommer til å løse seg – jeg vet bare ikke helt hvordan enda!»

 

Ønsk meg lykke til!

 

Elisabeth

 

4 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.