Hallo verden!

Har du noen gang hatt følelsen av å ha noe du brenner for så sterkt at du bare MÅ gjøre noe med det på den ene eller andre måten? At det knyter seg i magen ved tanken på å gi det opp?  I så fall skjønner du hvor jeg kommer fra.

 

Velkommen til Rideferier.no. Dette er min greie – dette er min lidenskap!

 

Rideferier – på hestens premisser

Det er utrolig spennende å endelig kunne publisere denne nettsiden med fokus på noe jeg har brent for i mange år; Rideferier – på hestens premisser.  Rideferier er en liten nisje, og det at jeg begrenser det enda mer til kun å inkludere de beste i klassen gjør det enda smalere. Det betyr ikke at det er mindre viktig.

De som har det lille ekstra

Det finnes mange turoperatører der ute som tilbyr rideferier, og selv om det finnes noen råtne epler blant dem jeg er sikker på at de aller fleste har gode hensikter og god kontroll på kvaliteten på stedene de selger. Jeg derimot ønsker å ta det ett steg videre og promotere de stedene som har det lille ekstra – den ekstra lidenskapen og glimtet i øyet, det ekstra fokuset på respekt for de flotte dyrene vi er så heldige å få være sammen med. De som utmerker seg med godt hestehold og gode verdier og som har et brennende ønske om å formidle dette videre. Det å møte disse menneskene er utrolig inspirerende og dette har jeg lyst til å dele med flere!

En portal for hestevennlige reiser

Nå er rideferier.no ingen turoperatør, og jeg har ingen inntekter på det jeg driver med. Tanken foreløpig er at dette skal være en portal der hesteentusiaster kan finne hestevennlige og inspirerende reiser uavhengig av nivå eller gren. Jeg har lagt noen kriterier til grunn for hva jeg vil klassifisere som hestevennlig, og tar utgangspunkt i disse når jeg skal velge ut steder å promotere. Disse kriteriene kan du finne under «Om Rideferier.no»

Det er ikke dermed sagt at feriemål som ikke scorer på alle disse punktene er uansvarlige og at hestene mistrives, men jeg mener det er et stort forbedringspotensial hos mange, både tilbydere av rideferier og ridesenter generelt.

Det er på tide å utfordre det etablerte

Jeg har et åpent sinn, og prøver alltid å se en sak fra flere sider. Mitt utgangspunkt er at det som regel finnes en fornuftig forklaring på det meste, og at de aller fleste man møter her i verden har gode intensjoner – til det motsatte er bevist. Naivt vil kanskje noen mene, men det er slik jeg velger å møte verden.

En annen side av meg er veldig kritisk og nysgjerrig, og jeg stiller ofte spørsmål ved ting som blir presentert. Når det gjelder hest så kommer det stadig opp spørsmål rundt det etablerte og allment aksepterte mønsteret. Hvorfor gjør vi som vi gjør? Er det greit å bruke tvang med pisk, sporer, stramme nesereimer og andre fysiske hjelpemidler? Hva gir oss retten til det?

Den gamle «vise hesten hvem som er sjefen» mentaliteten synes jeg er moden for en skikkelig utfordring! Røske opp litt og tenke nytt.

Blogginnlegg og valg av feriemål på denne nettsiden blir nok preget av mitt kritiske søkelys mot det etablerte i hestesporten, men jeg ønsker først og fremst å ha et positivt fokus og fremme hestevennlige verdier. Kom gjerne med innspill rundt temaet!

Hva skal nettsiden inneholde?

I tillegg til å bygge opp sortimentet med reisemål verden over (ja, det vil nok ta litt tid), vil jeg jevnlig skrive blogginnlegg som omhandler rideferier, ting som skjer på de utvalgte reisemålene, presentasjon av nye reisemål og tanker om hest generelt. Jeg håper dere vil være med meg på reisen.

Om bloggen ikke overstrømmes med lesere og kommentarer i begynnelsen så er det også helt greit.

Jeg er i gang!

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.