Horse India

Beliggenhet: Narlai, Rajastan
Flyplass: Udaiphur/Jodphur
Hester: ca 50 hester (Marwari)
Disiplin: Turridning over flere dager
Antall gjester:  Min. 2 / Maks 12/14 (avhengig av hvilken tur)
Sesong: Oktober til mars/april (andre perioder på forespørsel)
Nivå: Erfarne ryttere
Nettside: www.horseindia.com

Horse India drives av indiske Dr. Rao Ajeet Singh og britiske Caroline Moorey. De har årelang erfaring med hester fra hver sin kant og deler en lidenskap for den indiske Marwari hesten.

Sammen arrangerer de eventyrlige reiser på hesteryggen gjennom spennende landskap, kultur og historie.

Filosofi

En av grunnene til at Ajeet og Caroline startet sitt samarbeid var for å promotere og bevare Marwari hesten i tillegg til å gi besøkende rideferier av høy kvalitet. I praksis betydde dette blant annet at kvaliteten på hesteholdet måtte bedres, og her har de lagt inn en stor innsats. Hestene deres har alltid tilgang til vann, de har store paddocker hvor hestene går sammen i flokk og om sommeren leier de ekstra beiteområder. Hestene ris med enkle trinsebitt, og de jobber med å gå over til bittløse alternativer for enkelte av dem. Disse tingene er ingen selvfølge i India.

Arbeidet deres gir positive ringvirkninger, og de har satt i gang flere kampanjer for å bedre hesteholdet generelt i landet. I tillegg til å jobbe aktivt for Marwari hesten som rase, har de satt i gang et donasjonsprosjekt for å bytte ut de skarpe tornebittene som brukes hyppig i India. De samler inn brukte trinsebitt verden over, steriliserer dem og deler ut gratis til hesteeiere i bytte mot disse inhumane bittene. Samtidig deler de ut bildebrosjyrer med informasjon rundt hestehold. Til nå har de byttet ut over 3000 bitt i India, og selv om det fortsatt er en lang vei å gå har de fått utrettet mye.

Ridning

Horse India har både påmeldingsturer på faste datoer i tillegg til spennende reiseruter som settes opp når som helst på året ved min. 2 påmeldte ryttere. Turene varierer i varighet fra 7 til 14 dager, og er lagt opp til at man rir fra sted til sted og overnatter underveis. Man tilbringer ca 4-6 timer i salen daglig. Salene som brukes er av typen «sawar», tradisjonelt brukt av kavalleriet og egnet for bruk over lengre strekninger. Hodelagene er av av den engelske typen med milde bitt.

Påmeldingsturer;

(kontakt oss for datoer)

Osian Desert Dunes and Nagaur Fair
veil. pris kr 20.400,- pr. pers.

Holi Festival Ride
veil. pris kr 32.900,- pr. pers.

Balotra Fair and Leopard Trail
veil. pris kr 32.900,- pr. pers.

Magical Marwar Combined Ride
veil. pris kr 30.250,- pr. pers.

Pushkar Fair and Leopard Trail
veil. pris kr 28.550,- pr. pers.

Festive Christmas Palace to Palace
veil. pris kr 24.150,- pr. pers.

Turer med fleksible reisedatoer;

Osian Desert Dunes, 7 dager/6 netter
veil. pris kr 20.350,- pr. pers.

Palace to Palace, 8 dager/7 netter
veil. pris kr 20.350,- pr. pers.

Leopard Trail, 8 dager/7 netter
veil. pris kr 20.350,- pr. pers.

Leopard and Palace Combined, 13 dager/12 netter
veil. pris kr 32.950,- pr. pers.

Prisene over er veiledende pr. person i dobbeltrom, og er eks. flyreise. 

Opphold

Overnattingen foregår på hotell og camper underveis;
Hotell – 3* til  4* i kategorien Heritage Boutique. Fullpensjon. 

Teltcamp – Maharajah ‘Shikar’ Telt, hvert av dem med ensuite bad med toalett, dusj, vask og speil (varmt og kaldt vann er tilgjengelig), og senger med sengetøy og tepper. Teltene settes opp og tas ned daglig. 

Maten som serveres er en miks av tradisjonelle indiske (Rajasthan) og internasjonale retter.

Hester

Hestene er av typen Marwari som stammer fra India. Dette er en slank, atletisk og utholdende rase kjennetegnet av de spisse innovervendte øretuppene. Høyde ca 150-165 cm. Horse India har ca. 50 hester tilgjengelig, så de har alltid mulighet til å gjøre utskiftninger skulle det være nødvendig.

Caroline og Ajeet bruker som oftest hester de har avlet frem selv, og de har en fornuftig og tradisjonell tilnærming til opptrening. Fra å sitte litt på hestene barbak til å sakte introdusere dem for turridning gjennom korte turer bakerst i gruppen, trenes de sakte men sikkert opp til å bli trygge og stødige ridehester.
Marwari hesten er en slank type, og er ikke like rund i formen som vi er vant til hos våre sportshester, men Caroline følger nøye med på hver hest og sørger for at de holder seg innenfor skalaen. Med så mange hester tilgjengelig har de alltids rom for å gi hvileperioder.

Anbefaling

Et eventyrritt som dette i India er en «once in a lifetime» opplevelse!
En stor fordel her er fleksibiliteten ved å enten bli med som en del av en satt gruppe eller å lage sin egne private gruppetur med venner og familie. Et ekstra pluss er kjennskapen britiske Caroline har til den vestlige kundegruppen og vårt syn på hestehold. Landet har en lang vei å gå mht hestevelferd, men her møter man en ildsjel som ønsker å gjøre en forskjell.