Hov Gård

Hov Gård  ligger i vakre omgivelser ved Hov på Gimsøy på nordsiden av Lofoten. Gården ligger mellom en hvit sandstrand og fjellet Hoven og med åpen utsikt over storhavet.

Hov er det perfekte stedet for å oppleve midnattssola eller solnedgangen på våren og sommeren, samt nordlyset på høsten og vinteren i Lofoten.

Sjekk beliggenhet; Hov Gård

Historie

Hov er et av de eldste stedene i Lofoten med fornminner fra lang tid tilbake.  Det sies at vikingen Tore Hjort hadde sitt høvdingsete nettopp her for over 1000 år siden. Han er omtalt i sagaen om vikingene og ble drept av Kong Olav Tryggvasson under kristningen av Norge. Tore Hjorts og andre historier får du fortalt når du deltar på deres guidede rideturer.

Gården eies og drives av Frode Hov sammen med et team av ca 10-15 ansatte. Frode er oppvokst på gården som har vært drevet av hans familie i flere generasjoner over flere hundre år.

Ridning

Hov Gård har ca. 48 islandshester og 2 shetlandsponnier. Her kan du ri på fjell, strender og veier som forgjengeren til våre «vikinghester» red på for over 1000 år siden. Vi kan tilby flerdags rideturer over 2-, 3-, eller 5 netter på Hov Gård med fast oppsatte datoer.
Vi kan også skreddersy arrangement for den enkelte hvis du/dere er ute etter en mer eksklusiv og tilpasset opplevelse.

Turer 2021:

2021 Lofoten weekendtur til hest

2021 Lofoten flerdagstur til hest

Opphold

Overnatting på turene er på Lofoten Links Lodge
Lofoten Links tilbyr overnatting i helt nye, store høystandard lodger like ved stranden på Hov, ca. 500 m fra Hov Gård og ca. 1 km fra klubbhuset og resepsjonen til golfbanen. Lodgene er nordvendt med vakker utsikt mot midnattssola, nordlyset og storhavet.

Frokost og middag serveres på den nye restauranten på Hov Gård; Låven på Hov. Låvens nordøstside er lagd av store glassvinduer med utsikt mot den hvite Hovstranda, midnattsola og nordlyset. En stor glasspeis og myke retromøbler skaper en fin atmosfære selv på mørke vinterkvelder. Her kan du nyte et godt måltid, med en vakker utsikt, eller bare slappe av ved peisen med en god bok og øl fra Lofoten.

Hvordan kommer man seg dit?

Fly til Leknes eller Svolvær via Bodø med SAS/Widerøe. Alternativt fly til Evenes og reise videre til Lofoten med bil (ca. 3 timer) eller buss.

Hva kundene våre sier om Hov Gård:

Vi hadde kjempefine turer og er veldig fornøyd. Spesielt dagsturen på lørdag var utrolig fin! Hyggelige guider!

Helt fantastisk 🤩 Livets ferie!