Hurricane Hipica Tarifa

«The horses are kept as natural as possible, barefoot, every night out on fields, and during the winter months up in the mountains, always good quality hay available, ridden bitless and without pressure. So it’s all about the horse»

Beliggenhet: Tarifa, Spania
Flyplass: Malaga (ca. 1 t. 40 min)
Hester: 13 hester, for det meste Andalusiere
Disiplin: Turridning
Sesong: Åpent september – juni
Nivå: Alle nivå (men best tilrettelagt for erfarne ryttere)
Vektbegrensning: 85 kg

Hurricane Hipica ligger ved Spanias sørligste punkt, og kan blant annet by på lange galopper på de mest fantastiske strender og turer i de vakre nasjonalparkene som omkranser Tarifa.

Filosofi

Stedet drives av Klaartje Muijser, og har vært i drift i 10 år. Hun kom opprinnelig til Spania for å jobbe i ett par uker med spanske hester, men falt pladask for stedet og hestene og bestemte seg for å bli. Etter å ha jobbet i mange år med å ta vare på andres hester fikk hun endelig mulighet til å realisere drømmen om noe eget, hvor hun selv kunne styre hestenes leveforhold.

Klaartje har tro på at hestene trives best dersom de får gå sammen i flokk på store uteområder som gir rom for bevegelse. Dette er ingen selvfølge i Spania hvor det er mer vanlig at hestene står oppstallet nærmest hele døgnet.  I lavsesongen (november-april) går hestene hennes derfor sammen på store beiteområder i fjellene. I høysesong er hestene oppstallet på dagtid, men slippes fri om natten. Dette har resultert i at hun har en harmonisk flokk med hester som er positive og trygge.

Opphold

Gjestene bor på Hurricane Hotel, som ligger rett ved siden av stallen, eller Punta Sur som ligger ca. 1 km unna. Disse hotellene har samme eiere, og man kan som gjest bruke fasilitetene begge steder.

Ridning

Man rir ut i små grupper med maks. 6 ryttere, og det skilles mellom erfarne og uerfarne ryttere.
Erfarne og balanserte ryttere får turer med trav og galopp, mens uerfarne ryttere holdes for det meste i rolig tempo.

Man kan velge mellom ukesturer og weekendturer, og de setter også opp ridning og yoga på forespørsel.

Ukesturene består av 6 netter/7 dager, med 5 dager ridning hvor man kan velge lange rideturer («Big Star Ride», ca. 3-5 timer ridning pr. dag) eller kortere turer («Small Star Ride», ca. 2 timer ridning pr. dag.) Begge alternativer krever at man er en stødig og balansert rytter.

Weekendturene er lagt opp med 3 netter/4 dager med  2 x 1 1/2 times turer på ankomst og avreisedagen i tillegg til lengre turer (3-4 timer) de andre dagene.

Priser

Big Star Ride, 6 netter/7 dager ca. kr 13.000,- pr. person
Small Star Ride, 6 netter/7 dager ca. kr 11.000,- pr. person
Weekendtur, 3 netter/4 dager ca. kr 8.500,- pr. person

Prisene er inkl. frokost. Flyreise og lokal transport i tillegg. Leiebil anbefales.

Det er mulig å tilpasse oppholdet med flere netter, og til blandet reisefølge hvor ikke alle ønsker å ri.
Ta kontakt med oss for spesielle ønsker.

Anbefaling

Hurricane Hipica er drømmestedet for de som er ute etter en rideferie med lange galopper på stranden. Dette kombinert med vakre naturparker, godt hestehold, hyggelige hoteller, behagelig klima og beliggenhet kun 4 km fra Tarifa by, gjør at Hurricane Hipica er et sted gjester gjerne returnerer til gang på gang.

Kontakt oss for tilbud; post@rideferier.no