Ippos Molyvos

Beliggenhet: Lesvos, Hellas
Flyplass: Mytilene
Hester: 8 hester av ulike typer – både kaldblods og varmblods
Disiplin: Turridning er hovedaktiviteten, men også mulig med dressur og sprang
Antall gjester:  Min. 2 / Maks 8
Sesong: mars til oktober (andre perioder på forespørsel)
Nivå: Ulike program for nybegynnere og erfarne ryttere
Nettside: www.ipposmolyvos.com

Ippos eies og drives av greske Rita, og ligger i den lille landsbyen Molyvos på øya Lesvos i Hellas.

Molyvos er en sjarmerende liten gresk landsby kjennetegnet av et vakkert middelalderfort på toppen av landskapet, med trange gater, tradisjonelle steinhus, fiskehavn og en rekke kafèer og småbutikker.

Rita har drevet stedet siden 2012 etter å ha blitt ferdig med sin universitetsutdanning innen turisme og markedsføring. Hun valgte veien videre med hest, og tilbyr nå rideturer for turister på denne vakre øya. Hennes bakgrunn med hest kommer fra England (BHS) og hun har de siste årene også tatt inn elementer fra Natural Horsemanship.

Filosofi

Rita brenner for godt hestehold og å spre gode holdninger til neste generasjon på øya. Dessverre har man en vei å gå både med hensyn til dyrevelferd og kjønnsroller og dette er noe hun ønsker å stå i bresjen for. Ett av initiativene hun har tatt rundt dette er å invitere de lokale barna inn til gården sin for å lære om hest og ridning, både gutter og jenter sammen.

Ridning

På Ippos arrangeres det rideferier med 1 ukes varighet, og det er ulike program for erfarne og nybegynnere. Oppstart er vanligvis på lørdager, men andre dager kan også være mulig (de norske charteroperatørene har direkteflyvninger på søndag)

Program;

Dag 1
Oppmøte på hotellet kl 18.00. Transport til stallen hvor dere blir introdusert for teamet og hestene.
Kort rideøkt for å bli kjent.

Dag 2
Utflukt til Bafios; 4 timers ridetur, 20 km. Denne turen går langs landeveiene på Molyvos oppover i landskapet til Bafios med flotte utsiktspunkter. Stopp på kafè underveis for drikke.

Dag 3
I sommersesongen;
Svømming med hestene. 1 ½ times ridetur til stranden.

I den kjøligere sesongen;
Ridetur til Ipsilometopo; 5 timer i salen. Turen går gjennom en bratt sti til Bafios hvor hestene leies en kortere strekning. Fra Bafios går turen videre via landsbyen Stipsi, videre til Ipsilometopo hvor det venter forfriskninger.

Dag 4:
Ridetur til galoppbanen i Molyvos, ca 2 timer. Turen går rundt i lokalområdet, frem til den lokale galoppbanen hvor dere får prøve en rask galopp.

Dag 5
Ridetur til Petri, 4 timer i salen hvor turen går over bratte åser gjennom arkeologiske severdigheter frem til Petri.

Dag 6
Ridetur til Sk. Sikamnia, ca 6 timer i salen. Dagstur som starter om morgenen og går langs kysten via Eftalou med sine varme kilder. Lunsj ved ankomst Sk. Sikaminia etterfulgt av bading og utforsking av havneområdet før retur til Molyvos.

Dag 7
Fridag. Ridetimer mulig hvis ønskelig.

Veil. pris; Kr 9.000,- pr. person
inkl. ridning, opphold i dobbeltrom og halvpensjon.

Programmet kan variere ut ifra sesong og rytterens erfaringsnivå.

For nybegynnere vil ukeprogrammet bestå av ridetimer de første dagene, og kortere rideturer på slutten av oppholdet.

Opphold

Overnatting på Theofilos Hotel eller Bella Vista Hotel
(5 minutter med bil fra Ippos. Transport er inkludert i pakken)

Begge er 4* hotell med svømmebasseng og kort avstand til strand.

Hester

Hestene er for det meste Haflinger og araberblandinger med høyde på 150-160 cm. Ridning i engelske saler (western på forespørsel) Flere av hestene er vant til å gå i røft terreng, og er sikre på foten. Flere av dem er også utdannet i sprang og dressur og brukes på ridetimer.

Anbefaling

Ippos passer for deg som ønsker å kombinere badeferie med ridning. Ridningen starter om morgenen, og man har derfor ettermiddagene til disposisjon for andre aktiviteter. Drømmer du om å bade med hester, vil du få muligheten til dette her i sommersesongen.
Dette er også et fint reisemål dersom man reiser med andre som ikke ønsker å ri da stedet er et ypperlig feriemål i seg selv med både strender, landsbyer, kafèer, restauranter og utflukter i umiddelbar nærhet.
Passer best i sommersesongen da charteroperatørene har direktefly. Utenfor sesong er det fortsatt mulig, men vil innebære en lengre flyrute (2 stopp) Kombiner isåfall gjerne med et opphold i Athen!

Ta kontakt med oss for tilbud!