Jerebeque Trails

«Our beloved horses are, above all, happy horses. They live in freedom and in group, living, eating, drinking, sleeping and traveling together with the most natural life we can offer them»

Beliggenhet: Sierra de Gredos & Extremadura, Spania
Flyplass: Madrid
Hester: ca. 30 hester
Disiplin: Turridning
Sesong: Faste datoer hele året
Nivå: Øvet/erfaren

Jerebeque Trails består av utvalgte rideturer i nydelig landskap i innlandet av Spania, i regionene Castille & Leon (Sierra de Gredos) og Extremadura. De dedikerte vertene Emilio og Mamen er selv er født og oppvokst i området, og har derfor en unik lokalkunnskap og kjærlighet til den spanske landsbygda som de elsker å dele med sine gjester.

Emilio har mer enn 30 års erfaring som guide på rideturer, og han leder personlig alle turene til Jerebeque Trails. Han er en ordentlig hestemann og tar seg av det meste som skjer med flokken på ca. 30 hester, både avl, innridning, trening og skoing. Han legger en stor innsats i å utvikle trygge og gode hester som passer til oppgaven. De fleste hestene er egen oppdrett. Mamen bidrar til turene med sine gode smil og evne til å organisere ved å se til at turene går sømløst hele veien. Hun passer også på at ingen rir sultne, og møter opp underveis på ruten for tapas-stop og lunsjpauser. Disse to utgjør et herlig team som kundene setter stor pris på!

Rideturer

Rideturene er på 5-7 dager og de fleste av dem turer hvor man rir fra sted til sted. Sierra de Gredos går i perioden juni – okt, og Extremadura i perioden nov – mai. Overnattingen underveis er på sjarmerende hotell eller små vertshus, og en følgebil frakter bagasjen fra sted til sted. Man rir ca. 5-6 timer pr. dag i både skritt, trav og galopp gjennom variert terreng, avhengig av tur. Enkelte strekninger egner seg best for lengre skritteperioder på grunn av terreng, mens åpne jorder og sletter innbyr til gode galopper! Turene passer derfor fra øvede ryttere og oppover som er komfortable og balanserte i alle gangarter ute i åpent terreng.

Utgangspunktet for turene er Madrid. Man blir møtt på flyplassen ankomstdagen, og blir tatt godt hånd om derfra.

Detaljert info om de ulike turene kommer. I mellomtiden, ta gjerne kontakt med oss på post@rideferier.no

Castles of Gredos Mountains

7 dager/6 netter. (5 dager ridning)
Sesong: Juni – Oktober

Denne turen er en av bestselgerne, og favoritten til deres guide Emilio da den går via landsbyen hvor han vokste opp – gjennom variert landskap og historiske middelalderbyer.

Crystalline Waters of Gredos

7 dager/6 netter. (5 dager ridning)
Sesong: Juli – August

På denne turen har man èn base i Navarredonda de Gredos, med daglige heldags-rideturer i området, med ulike ruter hver dag. Underveis finnes det muligheter for bading i innsjøer og elver i det nydelige fjellandskapet, og midt i uken arrangeres en utflukt med overnatting.

Conquistadors – Villuercas Geopark

7 dager/6 netter. (5 dager ridning)
Sesong: Februar, April – Mai

En reise med utgangspunkt i den historiske byen, Trujillo – gjennom Villuercas Geopark (UNESCO) med sine nydelige skoger, åpne sletter og sjarmerende små landsbyer.