Kvistli Islandshester

Kvistli er en liten familiebedrift med et stort hjerte for både sine hester og menneskene som kommer på besøk. Det er ikke uten grunn at de har faste gjester som returnerer år etter år.

Med Rondane, Dovrefjell og Sunndalsfjella Nasjonalparker som nærmeste nabo, kan Kvistli by på unike turer i fantastisk rideterreng! Du kan velge mellom å ta rideferien på Kvistli Gård eller være med på overnattingstur i fjellet med ulikt tema, Tematur.

Sjekk beliggenhet; Kvistli

Vertskapet du møter på Kvistli Gård er Anne Margrethe og Morten Sæterhaug med sine barn Mathias og Maren. Gården kjøpte de i 1999, og i 2000 hadde de allerede startet opp ridesenteret Kvistli Islandshester. Gården er et flott utgangspunkt for rideturer i i de nærliggende fjellene. Vertskapet har lang erfaring med fjellridning i området og kan vise til drift fra helt tilbake til 1980-tallet og frem til i dag.

Hestene

Familien eier nærmere 80 islandshester der ca. 50 av dem er voksne som brukes til rideturer. Resten er avlshopper og unghester. Hestene har tilgang til store områder hele året, og om sommeren slippes alle hester under 4 år løs i fjellet hvor de ferdes fritt som flokk. Alle hester som brukes til rideturer har 3 ukers ferie gjennom sesongen.

Ridning

Med et så stort antall hester og endeløse muligheter for ridning i fjellet, finnes det her noe som kan passe de fleste nivåer og ønsker.

Velg mellom tematurer gjennom sesongen med faste avreisedatoer og overnatting underveis, eller gårdsferie med fleksible datoer der du bor på gården sammen med familien og rir ut på hel- og halvdagsturer.

Turene går gjennom frodig bjørkeskog over vidder og opp på fjelltopper. Antall deltakere varierer fra tur til tur, men de er sjelden flere enn 10-15 personer i følget. Det deles vanligvis inn i grupper etter erfaring slik at alle får ri i det tempoet som passer best for seg. Tematurene krever at man mestrer trav og galopp.

Overnatting

På tematurene overnatter man underveis, i telt, på hytter, hotell eller setre. På gårdsferien har man Kvistli som base og man overnatter i hovedhuset. Her er det store, hyggelige rom i 2. etg. med WC og vask i gangen. Dusjanlegg i underetasjen med delikat innredning, og felles salong og TV-stue. Det serveres frokost, lunsj og middag, og alle måltidene nytes rundt langbordet i spisestua. Mye av maten stammer fra lokale aktører. Menyen er variert og består av både tradisjonskost og internasjonale retter.

Hvordan kommer man seg dit?

Tog eller buss til Hjerkinn. Alle gjestene kjøres til/fra togstasjonen på Hjerkinn som ligger ca. 15 min unna ridesenteret.

Ta kontakt med oss for tilbud på rideferie