• Bø og Lifjell Turridning, Telemark

    -> Fjellterreng med flotte utsiktspunkter
    -> Flerdagersturer med overnatting på seter
    -> Halv- og heldagsturer
    -> Stødige islandshester
    -> Tilrettelegges for alle nivåer

Bø og Lifjell Turridning

Bø og Lifjell Turridning arrangeres i sommermånedene juli og august, og starter fra Lifjell Skisenter i Bø i Telemark, nær Lifjellstua og Lifjelltunet.

Turene arrangeres av Ragnhild Rekaanes, en engasjert dame som etter sin oppstart i 2016 har gjort stor suksess. Hun er en selvutnevnt fjellgeit og kjenner Lifjell veldig godt. Sammen med et knippe guider sørger hun for minnerike opplevelser i fjellet.

View location; Bø og Lifjell Turridning

Ragnhild, som arrangerer turene har holdt på med hest i alle år, og har lenge hatt en drøm om å starte opp noe eget. Hun startet smått i 2016, og turene på Lifjell viste seg å bli veldig populære. Nå kjører hun opp et 20 talls hester til beiteområder ved Lifjell hver sommer, og rir ut på et variert utvalg av turer i juli og august.

Ridning

Ridningen foregår i kupert fjellterreng, og på enkelte ruter kan det være meget bratt. Her får man virkelig kjent på mestringsfølelse på stødige hester!

Ønsker du en lengre ridetur med overnatting underveis kan vi anbefale å bli med på Hollane turen hvor man får oppleve ekte seterliv. Denne er satt opp på faste avreisedatoer i sommersesongen. Hollane setra har vært nedlagt i mange år, men sommeren 2018 ble den gjenåpnet av Geir Nordbotten og hans kone. De vil holde setra i gang med daglig drift som det en gang var. Du får oppleve Telemarkskyr og hester på setra som går løse. Det er mulighet for å være med på den daglige driften på setra hvis ønskelig.

Overnatting

Dersom du skal bli med på overnattingsturene som nevnt over, er det overnatting på Hollane seteren oppe i fjellet. Kan varmt anbefales!

Ta kontakt med oss på post@rideferier.no eller via kontaktskjema under for mer informasjon eller dersom du ønsker vi skal sette opp et tilbud til deg.

Overnattingsturer 2022:

15-17 juli –  Rideweekend på Lifjell 15.-17. juli
Turen er vel gjennomført for i år, men vi satser på tilsvarende tur til neste år!

Hva kundene våre sier om Bø og Lifjell Turridning:

Har ikke ord… Dette var en helt fantastisk tur, med proffe enestående folk og hester som tok oss trygt over vakre lifjell til Hollane seter, hvor vi ble tatt godt imot av koselige folk.  Maten var helt topp, folka var topp, hestene imponerte med sine fjellferdigheter og ro, sikkerheten var godt ivaretatt. Magisk🤩

Ett av mine favorittsteder! Like fantastisk som alltid 🙂

Kjempefin tur med flotte folk og supre hester! Det var veldig fint å ri inn til Hollane seteren, og vi ble godt tatt i mot der inne.