Luca Moneta Horsemanship

Beliggenhet: Uggiate Trevano, Italia
Nærmeste flyplass: Milano
Hester: ca. 70 hester totalt
Disiplin: Sprangridning, Natural Horsemanship
Sesong: Hele året
Nivå: Alle nivå fra nybegynnere til erfarne.

«My objective is to practise this sport with a natural approach, as it is the only one you share with an animal. For this reason, I continue to tell my students that if one day we stepped in a riding centre it was because of the love for horses: we must not forget it, shows and results come after and should always come after. Our heart should keep beating as the first time we met a horse.»

Med dette som grunnlag for hestehold og trening samt at han er en sprangrytter i verdenstoppen er vi spesielt stolte av å kunne samarbeide med Luca Moneta.

Utradisjonelle metoder

Luca har vært aktiv sprangrytter siden tenårene, og har også lang og bred erfaring som rideinstruktør. Han konkurrerer jevnlig i de store internasjonale klassene og er med på det italienske laget i en rekke mesterskap.

Mange har nok lagt merke til han i sprangmiljøet. Han skiller seg ut fra mengden med utradisjonelle treningsmetoder og et utpreget fokus på naturlig hestehold – alltid med et smil på lur og takknemlighet ovenfor sine hester.

CNN laget en reportasje om han for noen år tilbake med tittelen «The Carrot Man´s Unusual Methods»

Hestehold

Selv om flere av hestene hans er topptrente spranghester prøver han å gi dem et så naturlig liv som mulig. Sosialisering med andre hester og bevegelse i frihet på store beiteområder er en viktig prioritet. Flere av hestene går også barfot, selv i konkurranser.

Arrangement

Undervisningen som tilbys er variert, og kan tilpasses alle nivå;
– Sprangridning
– Liberty trening
– Rundpaddock
– Bittløs ridning (og hopping)
– Etologi
– Forberedelser til konkurranser
– 2 dagers fulle klinikker

Luca har et fantastisk team med seg som også står for mye av undervisningen. Det vil være en prisforskjell på timer med Luca selv og timer med de andre medlemmene i teamet. Man kan også velge om man ønsker private timer, eller flere som en gruppe.
Vi skreddersyr oppholdet og treningen individuelt.

Rideanlegget hans ligger nydelig til i Como regionen i Nord Italia, kun 45 min nord for Milano i Uggiate Trevano. Her har han ca. 70 hester – både sine egne til konkurranser og undervisning, og flere oppstallører som står der for trening. Det finnes både utendørs- og innendørs ridebane og store paddocker.

Overnatting

Det finnes ikke overnattingsfasiliteter på stedet, så reisende som ønsker et treningsopphold her bor på hotell i nærområdet. Med sin flotte beliggenhet er det flere alternativer å velge mellom i ulike prisklasser;

Vårt mest eksklusive alternativ er Tenuta De L´Annunziata kun noen få minutter fra rideanlegget med fasiliteter som Spa og basseng for de som vil unne seg det beste.

Andre foreslåtte overnattingsalternativer;
Hotel Villa Fiori
Hotel Como

Vi tilbyr en pakkeløsning med hotell og ridearrangement etter ønske.

Ta kontakt med oss for skreddersydd tilbud.