• Mesna Islandshestsenter

    ->Fartsfylt ridning i fantastisk natur
    ->Påmeldingsturer for erfarne ryttere
    ->Overnatting på sjarmerende Mesna Gård
    ->Islandshester
    ->Produsent av Birkebeinerspelet

Mesna Islandshestsenter

Gården Mesna ligger ved innsjøen Sør-Mesna, en kort kjøretur fra Lillehammer. 

Mesna har en flokk på mer enn 60 spreke islandshester, og kan tilby rideturer og andre utendørsaktiviteter hele året, i tillegg til profesjonelle fasiliteter for alle typer arrangementer, med komfortabel overnatting på de nyrestaurerte husene på Mesnabakken.

Se beliggenhet; Mesna

Mesna er ikke bare kjent for fantastisk ridning. Vertskapet, familien Li Hauger, har lang og variert erfaring med både islandshest og arrangement av eventer, og var blant annet vertskap og rytteransvarlige for filmen Birkebeinerne i 2015. De er også produsenter av det fantastiske Birkebeinerspelet som settes opp på gården årlig.

Sjekk ut:  Birkebeinerspelet

Vertskapet

Camilla Li og Kristoffer Hauger eier Mesna gård og driver Mesna Islandshestsenter og Mesna Opplevelser og Overnatting.

Kristoffer er utdannet agronom, hovslager, lokal lagsdommer og rideinstruktør IS RIK III. Driver senteret sammen med Camilla og har mange års erfaring som instruktør og turleder. Har tidligere drevet oppdrett og ridning av storhest.

Camilla er utdannet agronom og rideinstruktør IS RIK III. Hun driver senteret sammen med Kristoffer. Har hovedansvaret for hestene og er turleder på de fleste rideturene. Har ridd Islandshest i over 30 år.

Ridning

På Mesna tilbyr vi påmeldingsturer for erfarne ryttere. Ridningen foregår i det vakre Mesna området, med skog innsjøer og elver, og du får muligheten til å oppleve islandshestens spesielle gangarter. Mesna er kjent for sine fartsfylte turer i variert terreng, så gjør deg klar for et eventyr med mye ridning!

Neste tur;
24-26. September 2021  FULLBOOKET

Utenom påmeldingsturene kan vi skreddersy din rideferie med opphold på Mesnabakken og en kombinasjon av kortere 2-timers turer (passer for de mer uerfarne) og halv- og heldagsturer.

Hestesenteret ligger i gangavstand til Mesnabakken og har 50-60 godt trente islandshester. De går i flokk på store beiteområder, og går jevnlig turer i skog og mark. Om vinteren trenes de og brukes i Birkebeinerspelet.

Overnatting/Fasiliteter

Mesnabakken er et eldre, nyrestaurert gårdspensjonat, som fortsatt har knirk i gulvene og sjel i veggene. Her tilbys overnatting for både enkeltpersoner, familier, venner og bedrifter.

Mesnabakken består av Hovedbygningen (28 sengeplasser), Annekset (8 sengeplasser), Uthuset (6 sengeplasser) og Kårhuset (2 sengeplasser). I Uthuset finner du også den stemningsfulle brudesuiten. Felles bad/toalett.

I tillegg har de badstue med fantastisk beliggenhet nede ved vannkanten og flere eventlokaler egnet for alt fra bryllup til seminarer.

Ta kontakt med oss på post@rideferier.no eller via kontaktskjema under for mer informasjon og dersom du ønsker å motta et tilbud på rideferie på Mesna.

Hva kundene våre sier om Mesna:

Vi har hatt det HELT FANTASTISK både store og små. For et sted! For noen folk! Og selvfølgelig for noen hester! Gir alt og alle mine varmeste anbefalinger og vil veldig, veldig gjerne komme igjen 😃

Vi hadde en super helg!  Hestene var trygge, lettridde og med masse futt og fart- Rett og slett kjempegøy 😊

Hyggelig vertskap, god mat, sjarmerende overnatting, fantastiske turmuligheter, mange timer på hesteryggen. Et sted jeg kan anbefale og ønsker å reise tilbake til.

Jeg hadde en fantastisk helg på Mesna islandshestsenter. Vi ble alle tatt godt imot, maten var nydelig og hestene var kjempefine. 

Kontakt oss for tilbud