Naturarte Boutique Hotel –  Portugal

«One of the most important equine «muscles» to be trained is the mind. We don’t control, we teach.»

Beliggenhet: Alentejo, Portugal
Nærmeste flyplass: Lisboa (ca. 2 ½ time) eller Faro (ca. 2 timer)
Hester: ca. 10 hester totalt. De fleste er Lusitanohester.
Disiplin: Klassisk dressur, Working Equitation og turridning.
Antall gjester: Max. 4 ryttere. Bostedet har kapasitet til ca. 50 gjester totalt.
Sesong: Hele året
Nivå: Alle nivå fra nybegynnere til erfarne.
Vektbegrensning: 85 kg

Naturarte er et hyggelig, familiedrevet boutique hotell som ligger i den sør-vestlige delen av Alentejo, ca. 13 km fra kystbyen Vilanova de Milfontes og 1 km fra landsbyen Sao Luis. Hotellet er fordelt på 2 lokasjoner; Naturarte Campo som ligger nærmest stallen og Sao Luis, og Naturarte Rio ca. 10 minutter unna (mot kysten)

Vi besøkte Naturarte i mai 2018, og du kan lese om våre erfaringer her.

Filosofi

Graca familien som driver stedet har en lidenskap for regionen, arkitektur, gastronomi og kunst i tillegg til hestene, og her er det lagt mye arbeid i detaljer så vel som å drive bærekraftig.
Pamela Wieser, som er ansvarlig for ridningen på Naturarte, og hennes mann Rui Graca, er selv dressurryttere som trener etter tradisjonelle klassiske prinsipper med fokus på letthet, tålmodighet og følsomhet. Det er viktig for dem at hestene får leve så naturlig som mulig ute i flokk med god plass til å bevege seg fritt, og at de behandles rettferdig og med respekt. Selv om hotellet har kapasitet til mange gjester, begrenser de antall ryttere pr dag for å kunne gi fullt fokus og samtidig ikke bruke overarbeide hestene.

Opphold

Naturarte Campo har 10 dobbeltrom, 2 leiligheter med 1 soverom og 1 leilighet med 2 soverom – alle med ulik innredning, og noen med antikke møbler og kunst tilhørende familien. Her ligger også fellesfasiliteter som resepsjon, lounge, svømmebasseng, tennisbane og kjøkken som serverer 3-retters middag daglig for hotellets gjester (forhåndsbestilles) i tillegg til småretter som salater, toast og omelett.

Naturarte Rio har 3 leiligheter med 1 soverom, 3 leiligheter med 1 soverom + mesanin (totalt 4 senger) og 1 leilighet med 2 soverom. Denne lokasjonen er mer tilbaketrukket og privat enn Naturarte Campo og med sin beliggenhet høyt oppe i terrenget kan man nyte en flott utsikt over landskapet. Rio har også svømmebasseng, og man kan bestille måltider levert på døren fra Naturarte Campo.

Kurs

Ridningen bookes individuelt, og man kan velge mellom dressurundervisning, Working Equitation og turridning (1 time). Hestene er rolige og trygge, så både barn og voksne på alle nivå er velkomne.

Hestehold

Hestene bor ute hele året, og har tilgang til store områder hvor de lever så naturlig som mulig i flokk bestående av både hester og ponnier i ulike aldre. Stedet har også stall med bokser som brukes dersom det er nødvendig. Hingstene på stedet har separate innhegninger ved siden av hverandre.
Alle hestene går barfot, og det brukes boots når de skal ut på tur for å beskytte høvene mot røft underlag. Sidepull brukes på de fleste av hestene, men her er det stort fokus på lette hjelpere så de hestene som bruker bitt ris aldri med hard hånd. Salene som brukes er engelske eller spesialbestilte barokksaler. De fleste av hestene er Lusitano hester som er kjent for sitt rolige temperament og talent innenfor klassisk dressur – de perfekte læremesterne. Treningsfasilitetene består av ridebane, rundpaddock, bane for Working Equitation og flott natur for rideturer.

Anbefaling

Naturarte passer for alle helt fra ferske ryttere som ønsker en trygg start å stødige hester, til erfarne dressurryttere som vil utvikle seg videre i klassisk dressur. Stedet er også veldig fint for de som ønsker å kombinere ridningen med andre ferieaktiviteter i sommersesongen da man har tilgang på svømmebasseng og flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet, og kysten en kort kjøretur unna. Et sjarmerende boutique hotell med hjemmekoselig atmosfære og verter med sunne og bærekraftige verdier.