Nytt reisemål for rideferier på gang; Cortijo Los Lobos i Spania

Rideferie_Spania_Cortijo_Los_Lobos

Da jeg fant Cortijo Los Lobos i mitt søk etter hestevennlige rideferier var det ikke tvil om at de passet godt inn i konseptet til Rideferier.no.

Stedet drives av det britiske ekteparet June og Clive og ligger i Malaga området i Spania. Her tilbyr de rideturer både for dagsbesøkende og overnattingsgjester.

Dere kan besøke deres hjemmeside her: Cortjo Los Lobos

Hester reddet fra vanskjøtsel

June og Clive har reddet flere hester fra vanskjøtsel og gitt dem mulighet til en ny start og et bedre liv på gården hos dem. På hjemmesiden deres kan du lese om historien til hver enkelt hest, og det er ikke vanskelig å forstå at de er oppriktig opptatt av hestenes ve og vel;

«In the September of our first year in Spain we went to a horse fair in a town about an hour away. A stupid thing to do really – it was pretty obvious we were going to want to ‘save’ all the poor horses being paraded about.”

 

Bittløst og barfot

Hestene ris utelukkende bittløst og barfot, noe de startet med etter å ha slitt med en av hestene som var livredd for smeden og ekstremt følsom for hodet sitt. De bestemte seg likegodt for å prøve henne uten sko og bitt, og de fikk så gode resultater med dette at de overførte det til resten av hestene også. Hestene deres ris dermed etter prinsippet «less is more» og gjestene blir forklart at de skal ri med «smilende tøyler» (lange tøyler) og være avslappet. Dette gir tryggere og roligere hester enn om man har bitt og korte tøyler. Man kan overføre mye anspenthet over på hesten gjennom stramme tøyler. Man kan for øvrig også lære å ri helt uten hodelag – kun med halsring (cordeo).

Ridning

Rideturene varieres fra dag til dag, og er avhengig av både tid på året og hvilke ryttere som er med. På den varmeste årstiden varer turene maks. 2-3 timer, men i de kjøligere månedene hender det de legger opp til lengre turer. Alle er velkomne uansett alder og nivå. Nybegynnere leies dersom det er behov for det

Rideferie Spania Cortijo Los Lobos

Fasiliteter

Cortijo Los Lobos har 2 små hytter i spansk stil til utleie, i tillegg til 1 leilighet og 2 rom. Ellers finnes det oppvarmet svømmebasseng med solsenger og jacuzzi. Det er mulighet for både self-catering, halvpensjon og fullpensjon, alt etter hva man foretrekker
Jeg har foreløpig ikke besøkt dette stedet selv, men etter å ha vært i kontakt med innehaverne er jeg ikke i tvil om at dette er et sted som står på ønskelisten min. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dem!

Flere detaljer om Cortijo Los Lobos kommer på hjemmesiden min om ikke lenge.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.