OM RIDEFERIER AS

  «Vi ønsker å fremme feriesteder med hest over hele verden som drives på bakgrunn av lidenskap og genuin interesse for hester og mennesker i samspill, og som kan formidle kunnskap om hest og ridning på en ansvarlig og etisk måte – på hestens premisser.  Videre ønsker vi å være en pådriver for å øke bevisstheten og bidra til endring blant aktører som ikke viser de samme hensyn»

  Rideferier AS er en reisearrangør spesialisert på rideferier til feriemål over hele verden, og ble etablert på bakgrunn av vår egen lidenskap for det vi driver med – hest og reiser.

  Vi har et tett samarbeid med våre leverandører, og skreddersyr reiser for den enkelte basert på nivå og ønsker, så enten du rir dressur på høyt nivå eller aldri har sittet på en hest før så har vi noe for deg.

  Vi har et sterkt fokus på at destinasjonene våre skal være hestevennlige, og håndplukker reismål på bakgrunn av kriterier vi mener bør være på plass. Dette betyr at sortimentet vårt ikke nødvendigvis er det største, men til gjengjeld kan man være sikker på at stedet man besøker har hestens beste i fokus.

  Vårt utgangspunkt er at det ikke kun er ridningen i seg selv kundene våre er opptatt av, men også kontakten og kommunikasjonen med hesten i tillegg til å hente inspirasjon fra dyktige hestefolk. Rideferien må gi oss noe mer enn bare ridningen.  På vår leting etter reisemål ser vi derfor etter de stedene som har det lille ekstra – den ekstra lidenskapen og glimtet i øyet, det ekstra fokuset på respekt for de flotte dyrene vi er så heldige å få være sammen med. De som utmerker seg med godt hestehold og gode verdier og som ønsker å formidle dette videre.

  Viktige kriterier for hestehold på våre reisemål:

  • Hestene skal leve så fritt som mulig og være utendørs med god plass til å bevege seg i alle gangarter størstedelen av dagen, med fri tilgang til rent vann og ly.
  • Hestene skal leve sammen i flokk, med mindre det er spesielle forhold som gjør dette vanskelig (hingster, sykdom, skader etc.)
  • Foring med høy/grovfor minst 3 ganger om dagen, eller fri tilgang til gress, i mengder som er gunstig for hestens naturlige fordøyelsessystem.
  • Hestene skal være i god fysisk form og være sterke nok til å bære rytteren uten ubehag. Dette krever god foring og riktig trening.
  • Hestene skal ha korrekt tilpasset utstyr som bæres uten ubehag.
  • Hestene skal følges opp jevnlig med helsesjekk, tannrasp og hovpleie.
  • Trening av hestene er basert på positiv kommunikasjon og gjensidig respekt.

  Hvem er menneskene bak Rideferier?

  Elisabeth Flåterud Kaasa

  Jeg har 12 års erfaring som reisekonsulent og spesialist på skreddersøm av reiser med rutefly, og kan nå endelig smykke meg med tittelen grunnlegger og daglig leder av Rideferier AS. Dette er noe jeg har drømt om å realisere lenge!

  Jeg er opptatt av detaljer, og det å kunne matche kunder med riktig reisearrangement. Jeg liker ikke å ta snarveier på dette området, og det beste jeg vet er når jeg virkelig treffer!  Gjennom Rideferier får jeg frihet til å gjøre dette med reisemål jeg selv har plukket ut, så jeg går inn i dette med forhåpninger om å kunne legge til rette for mange magiske øyeblikk på hesteryggen.

  Hester har alltid vært en stor og viktig del av livet mitt, og etter å ha hatt noen års pause for å prioritere familien, er jeg nå tilbake i stallen. Jeg kommer aldri til å slutte igjen! Heldigvis har det seg sånn at begge døtrene mine også har vokst opp til å bli hestejenter og vi kan dele mange fine opplevelser sammen gjennom ridningen.

  Min bakgrunn med hest, og det som ligger til grunn for oppstarten av Rideferier kan du lese her: Min Historie.

  Reisemål jeg har besøkt:
  USA, Sør-Afrika, Kenya, Tanzania, Maldivene, Mauritius, Seychellene, Thailand, Qatar, Dubai, India, Kroatia, Irland, Malta, Frankrike, England, Portugal, Spania, Italia, Tyrkia.

  Elisabeth Kaasa Rideferier

  Ole Henrik Kaasa

  Jeg har bakgrunn fra IT-bransjen, er medgründer i Rideferier AS og reiseentusiast. Jeg elsker å reise og utforske nye steder – gjerne det som ikke er «mainstream». Jeg er ingen hestemann, men med kone og 2 barn som rir har jeg blitt nødt til å prøve meg på hesteryggen likevel i forbindelse med feriene.

  Min rolle i Rideferier AS er foreløpig stort sett IT-relatert, men jeg står også for fotografering og filming på våre reisemål. Ellers bidrar jeg med litt andre synsvinkler på rideferiene, da jeg ofte utforsker områdene vi reiser til på andre måter enn fra hesteryggen.

  Reisemål jeg har besøkt:
  USA, Sør-Afrika, Malta, Maldivene, Mauritius, Seychellene, Qatar, Thailand, Island, Kroatia, Irland, Spania, Portugal.