Rideferie i Toscana? Jeg har funnet et nydelig sted!

Rideferie Toscana

Jeg har vært i Italia flere ganger, men må innrømme at Toscana ikke er blant regionene jeg har besøkt – ennå.  Jeg har forstått at dette må det gjøres noe med etter tilbakemeldinger jeg får fra venner og kjente som har vært der.

Det passer da veldig fint at Il Cornacchino, som jeg nå skal presentere, ligger i den sørlige delen av Toscana – ca. 2,5 timer fra Roma. Jeg ser for meg den ultimate kombinasjonsreise i Italia bestående av storbyopphold i Roma, rideferie, vinsmaking og noen dagers slaraffenliv ved stranden til slutt.

Lidenskap for hester

Il Cornacchino er en liten og sjarmerende gård beliggende i naturreservatet, Monte Penna, i Toscana. Stedet ble etablert i 1992 av Ezio, Guilio og Fabio som et resultat en felles interesse og lidenskap for hester. De er selve ryggraden til stedet, og med over 25 års erfaring har de opparbeidet seg unik kunnskap om det de driver med, og de er selv involvert i den daglige driften og organisering av rideturer. Filosofien deres «fit for all» legger grunnlaget for all aktivitet, og her er alle velkomne uavhengig av alder og erfaringsnivå. De ønsker at gjestene skal kjenne en vennlig og uformell atmosfære med utgangspunkt i at dette er en autentisk italiensk bondegård heller enn et hotell.

De er opptatt av kvalitet, bærekraftig drift og å støtte opp om lokalsamfunnet, så mange av råvarene som brukes i restauranten kommer fra deres egen grønnsakshage. Det de ikke dyrker selv kjøpes fra lokale produsenter så langt det lar seg gjøre.

Fullstendig beskrivelse av Il Cornacchino ligger her.

 

Rideferie Toscana

Rideprogrammet

Turridning i westernstil er hovedaktiviteten på Il Cornacchino, og de har et godt og variert program både med og uten overnatting underveis.

For gjester som ønsker Il Cornacchino som base for kortere rideturer, arrangeres det 2 timers turer daglig, morgen og ettermiddag.  Her kan man velge om man ønsker én eller to rideturer pr. dag.

For gjester som vil oppleve litt lengre ekspedisjoner, men fortsatt bruke Il Cornacchino som base har de satt opp et program som heter «Taste of Trekking»

For mer erfarne ryttere finnes det flere spennende ekspedisjoner på programmet, blant annet Etruscan Trail hvor man rir gjennom en bit av Italias rike historie og Maremma Trail hvor man får prøve seg på blant annet kvegsamling sammen med toskanske cowboyer.

Mer informasjon om de ulike turene ligger på Il Cornacchinos nettside.

En idè for neste års sommerferie? Jeg vet i alle fall at dette er et sted vi ønsker å sjekke ut så snart vi får anledning.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.