Vi skal besøke Wild Horse Rescue Center i Florida!

Rideferie Florida

I desember reiser vi på familieferie til Florida, og uansett hvor i verden vi reiser, ser jeg alltid etter en mulighet for hesterelaterte aktiviteter. Selv om det ikke var meningen å dra på rideferie denne gangen må jeg i hvert fall ha et innslag av hest for å balansere ut med alt det andre kommersielle. Vi som i utgangspunktet er allergiske mot masseturisme har valgt å tilbringe julen i Disneyworld! Det kan bli interessant.

Wild Horse Rescue Center er et sted jeg har lest litt om tidligere i forbindelse med frivillig arbeid i utlandet, og det viser seg at det ligger kun 1 time fra Orlando der vi skal bo. Dette må vi få med oss!

Redder ville Mustanger

Wild Horse Rescue Center er en veldedig organisasjon som ble stiftet av Diane Delano i 2000. Hovedmålet til organisasjonen er å ivareta de amerikanske villhestene, Mustangene.
Mustangene er etterkommere etter arbeidshestene som kom til USA med Europeerne på 1500- og 1600-tallet. De har spilt en stor og viktig rolle i oppbyggingen av landet, men da det ikke var bruk for dem lenger ble de overlatt til seg selv og dannet store flokker som levde fritt på den amerikanske prærien.

Dessverre har dette blitt et stort problem både for hestene, for landeiere og for amerikanske myndigheter da overpopulasjon gjør at ressursene ikke strekker til. Myndighetene løser dette ved å fange inn et stort antall hester hvert år og adoptere de bort til privatpersoner. Ett av problemene med dette er at disse hestene ofte kan være krevende å håndtere, og mange ender derfor opp i feil hender og i verste fall blir de mishandlet og vanskjøttet. Det er disse hestene Wild Horse Rescue Center ønsker å hjelpe og sørge for at de får et godt liv også i fangenskap.

Rideferie Florida

Frivillig arbeid i ferien?

Dette er en frivillig organisasjon, og de er avhengige av donasjoner og frivillig arbeid. De har derfor etablert et program som gir mennesker fra hele verden en mulighet til å komme og jobbe hos dem frivillig over en periode. Oppholdet kan ha en varighet helt ned i 1 uke, så dette er noe som er overkommelig å få til i forbindelse med et ferieopphold. Det er plass til ca. 14 frivillige samtidig, og dagene vil bestå av både trening og stell av hestene. Man får også mulighet til å bli med på utflukter og andre aktiviteter for å oppleve mer av Florida.

Dersom man ikke ønsker eller har mulighet til å bo og jobbe på senteret, kan man booke et dagsbesøk. Det er dette vi skal i desember.

Mer om Wild Horse Rescue Center finner dere på denne linken.

Fullt referat kommer etter vi har vært på besøk.

Jeg gleder meg!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.